Literatuur

‘Fictie is de leugen die ons helpt de waarheid te begrijpen’

Tim O’Brien

Mijn wijze en ondertussen lang overleden grootmoeder wist het al. Jij moet boeken schrijven, zei ze vanuit haar zetel. In mijn herinnering ben ik zeven, maar dat kan ik ook achteraf hebben bedacht. Het is me in elk geval bijgebleven, allicht omdat wat ze zei zo goed bij mijn identiteit en missie past.

In 2019 verscheen bij uitgeverij Polis mijn debuutroman Morgenster. Je vindt er alles over op deze site. Het boek is ondertussen niet meer in voorraad, maar op eenvoudig verzoek (en betaling van 15€) krijgt u het thuis gestuurd. De e-book versie vind je hier.

Al sinds 2013 schrijf ik regelmatig korte stukjes op mijn literaire blog Bijgekleurd. Ga er gerust eens kijken. Literair bloggen ligt me trouwens na aan het hart. Ik ben oprichter en hoofdredacteur van Aanlegplaats, thuishaven voor blogs vol literair talent. Op die site vind je een grote verzameling blogs die literair de moeite zijn, en we selecteren er elke week drie bijzondere blogposts. Abonneren is gratis.

Een aantal jaren al geef ik ook workshops over schrijven: Literair Bloggen voor het basisjaar literair schrijven van Creatief Schrijven, het vak Creatieve bronnen bij de Schrijversacademie en ad hoc, wanneer wat studenten en ik er zin in hebben, oefeningen in close reading.

En o ja, je kan me boeken als spreker via auteurslezingen.


Vragen bij je lectuur?


%d bloggers liken dit: