Dirk Van Boxem

Mijn verhaal

En, zo vraag je dan, wat is jouw verhaal, Dirk?

Impact en positieve bijdrage, nieuwsgierigheid en persoonlijke ontwikkeling, het goede doen, creëren, afwisseling. Nabijheid bij mensen.

Dat zijn mijn belangrijkste waarden. Zij bepalen wat ik graag en goed doe. Die geleid hebben tot een boeiende loopbaan en een brede mix van competenties. Ik ben generalist eerder dan specialist, strateeg, probleemoplosser én doener (maar dat niet te lang na mekaar hetzelfde).

Dat alles zie je in mijn CV, ondertussen goed gevuld met meer dan 30 jaar professionele activiteit. Een goed overzicht daarvan vind je op LinkedIn – welkom om daar te connecteren, trouwens.

Samengevat: een beetje per toeval gestart in IT, doorgegroeid tot manager en manager van managers, consultant, programma management van (heel) grote programma’s, business unit management en senior management. Dan op de pauzeknop gedrukt om een coaching opleiding te volgen en een eerste roman te schrijven. Daarna een aantal jaar actief als coach, change manager, consultant en auteur.

Meer en meer ook aangetrokken door de boeiende wereld van het onderwijs, als lesgever bij Creatief Schrijven en UCLL, waar ik lector ben op het snijvlak tussen business en IT.

(Deze site bestaat enkel in het Nederlands, maar wees gerust, ik werk graag ook in het Engels of het Frans)

Opleidingen

Competenties laten zich niet altijd uitdrukken in certificaten, en al helemaal niet bij een intuïtieve zoeker als ik. Maar toch, een kleine greep:

  • ADKAR change management certification, 2019
  • Root & Grow coaching training, 2017 – 2018
  • MSP (Managing Succesful Programs), 2002
  • Een lange lijst van soft skills en management development trainingen
  • Een nog langere lijst van boeken, artikels, websites …
  • Bijzonde Licentie Bedrijfskunde, VUB, 1990
  • Licentie Moderne Geschiedenis, KULeuven, 1988

Samenwerkingen

Veel van mijn opdrachten doe ik niet alleen.

Ik beschik over een groot netwerk van bevriende coaches, veranderingsmanagers , communicatiespecialisten, programma managers en andere specialisten.


Laten we samen wat bouwen.


%d bloggers liken dit: