Jouw verhaal. Alles over mijn aanbod als coach.

Coaching leidt tot zelfinzicht. Tot meer keuzemogelijkheden.

Het woord ‘coachen’ dekt vele ladingen – iedere coach maakt zijn eigen verhaal, en dat is prima.

Voor mij is het in essentie een begeleid proces waarin de coachee haar/zijn zelfinzicht en zelfbewustzijn verruimt. Met andere woorden: zij/hij brengt structuur in haar/zijn verhaal.

Daarmee volg ik de definitie en de ethische standaarden van ICF – International Coaching Federation – de leidende organisatie als het over professionele coaching gaat.

ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential.

Het doel van een coachingstraject is altijd een reële gedragsverandering, met nieuwe vaardigheden.

Je start met het zo scherp mogelijk benoemen van het gedrag dat je wil veranderen. Dat is minder voor de hand liggend dan je soms denkt, maar met vraag en antwoord komen we een heel eind. Dan gaan we op zoek naar hoe dat gedrag wortelt in je waarden en overtuigingen, hoe het zo dominant en storend is kunnen worden in je verhaal dat je besloten hebt dat het genoeg is.

We hebben gesprekken, en ik zet je tussendoor aan het werk. Oefeningen die bij je verhaal passen, lees en onderzoeksopdrachten, alles wat je kan helpen om je weer het gevoel te geven de auteur te zijn van je eigen verhaal. Dan pas kan de verandering die je zoekt, slagen.

Denk bij die verandering niet aan een radicale ommeslag. Het gaat eerder om het uitbreiden van het keuzepalet aan gedrag dat je tot je beschikking hebt.

Coaching is altijd toekomstgericht met een focus op een duidelijk, en merkbaar resultaat.

Individuele coaching is vaak de meest efficiënte en goedkoopste manier om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers – waar ze ook staan in de organisatie.

Lees er hier alles over.

Er zijn vele manieren om op zoek te gaan naar antwoorden op de kleine of grote vragen waar je mee worstelt.

Persoonlijke coaching kan één van de meest ingrijpende zijn.

Lees er hier alles over.

Het verhaal van je professionele loopbaan kent soms onverwachte plotwendingen en zijdeuren.

Loopbaanbegeleiding helpt. De VDAB zorgt voor een lage drempel.

Lees er hier alles over.

Schrijvers, en kunstenaars in het algemeen. Ik ken geen mensen die onzekerder zijn over het eigen kunnen, de plaats die kunst in een verhaal mag innemen. Coaching helpt.

Lees er hier alles over.


Laten we dit verhaal samen schrijven


%d bloggers liken dit: